SENTIENT live edge dining table
Friday
Feb262010

House in Galicia by A-cero Architects

A-cero Architects have sent us a house in Galicia, Spain that they have designed.

Full description after the photos….

The house is located on a 2.000m2 plot presenting a strong slope. The site is delimited by the access road on the East, North and Northwest sides, and by a cliff on the West border, a natural balcony with great views over A Corunna’s coast.

The form of the building that evolves starting from these constraints consists of a composition of cubic blocks and oblique walls following different angles that configure the interior spaces. The house is closed on the access façade, while it opens wide to the views on the opposite side.

The interior solution follows a functional space distribution, coinciding with the blocks’ intersections, over 3 floors. The different levels are connected by a series of flights of stairs, located on a fixed part of the building and ending on a beautiful glass floor corridor that connects with the upper level.

The main design challenge of the project is the terrain’s slope, which is overcome by the insertion of a basement level open to the West views, containing two bedrooms with their own bathrooms and closets, a gym and the parking. The lower level is wide open to the views through a terrace and solarium free of any kind of architectural element that could interfere with the sights.

The purity of the external shapes is reflected on the house’s structure: a system of reinforced concrete walls and frameworks contouring the volumes, creating a clear interior space, free of columns that could alter its scale. With this principle in mind, all the constructive solutions work in the same direction, removing all the elements that could distract from the direct perception of the space, like skirting boards, cover plates, knobs and handles. This idea is reinforced by the use of a continuous travertine skin that covers all the exterior walls and, in some cases, the interior, creating a contrast with the dark wooden floors that give a warm and comfortable feeling to the house.

Source: contemporist.com

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
alireza yavari portfolio alireza yavari ecommerce resources alireza yavari ecommerce newsletter alireza yavari ecommerce blog alireza yavari qusations and answers alireza yavari raika design calligraphy

Log in
(Not a member?)
Sign up now

Home,
Alireza Yavari

About Me
Professional
Personal
My Resume
Ongoing Projects

Archive

Design Portfolio
Website Templates
Internet Graphics
Package design
Flash and Animations
E-Commerce Website
Print
Modern Calligraphy
Furniture & Interior design

News

Join the free
E-Commerce Newsletter

Learn E-Commerce
E-commrce Blog
Videos & Images
Useful Resources
Quastions & Answers
Experts

Leisure & Fun
My Reading
My Watching
Listening
Just4Fun
My Favoraite Websites
My Photos

Contact Me
me@alireza-yavari.com
ali@ecommerceartist.com

Be my friend
Facebook
Twitter

Websites
www.alireza-yavari
www.ecommerceartist.com
www.raika-design.com
www.persian-calligraphy.com
www.islamic-calligraphy.com

alireza yavari designer ecommerce specialist
Alireza-Yavari.com  Web Graphic Designer E-commerce Specialist Web Strategist DesignToDesign.com Today's Design in a Glance eCommerceArtist.com The Art of Running an Internet Business, Web Design and Development, Internet Marketing ExtremeMakeoverWebsiteEdition.com Win a Free Extreme Website Makeover aaaRcommerce.com, AAA E-Commerce Solutions LLC, Design and Developpment of Websites, Web Marketing Planning