SENTIENT live edge dining table
Monday
Jul272009

Panama House by Marcio Kogan

Brazillian architect Marcio Kogan has designed the Panama House in São Paulo, Brazil.

The site of the Panama House is located in one of the garden neighborhoods, just some blocks from Paulista, the financial center of the city of São Paulo. The client has an important art collection, above all, modern Brazilian art, and the house was designed to house this collection. The works of art are scattered throughout all the areas of the residence, from the bedrooms to the gardens.

The interior plan is organized into 3 floors and a sub-solo. Upon entering the lot, a tree-covered patio leads the guest to the door. A social hall distributes part of the program of the house: a library, vertical circulation, the utility rooms and the living room. From within the library you can see, in front of the exterior stone wall, a Maria Martins sculpture, reposing over a reflecting pool. The living room has large spans that open, in their entirety, to the garden, building a spatial continuity between interior and exterior. In the garden, the pool, installed on the side of the lot, mirrors the stones of the wall.

On the second floor, a large corridor connecting the bedrooms also works as a gallery exhibiting the paintings and sculptures. Two windows, at the ends of the corridor, bathe this area with light and, in front of one of them a sculpture made by Brazilian Amilcar de Castro constructs the space. An office annexed to the master suite overlooks the garden, as do the other bedrooms. The façades of the rooms have brise-soleils made of sliding vertical wooden lathes. The brise-soleils are important to guarantee greater comfort, protecting from direct sunlight and creating a texture with the light. One of the architectural premises of the house is to organize the space from a wooden box that is placed inside a C-shaped concrete cask. This concrete cask is formed by cement slabs and a wall and, in relation to the wooden box, determines the translucent and transparent areas. On the third story, a game room and an gym connect to a wooden deck, the terrace of the house. The utility rooms of the house and the garage are located on the subsoil.

Source: contemporist.com

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
alireza yavari portfolio alireza yavari ecommerce resources alireza yavari ecommerce newsletter alireza yavari ecommerce blog alireza yavari qusations and answers alireza yavari raika design calligraphy

Log in
(Not a member?)
Sign up now

Home,
Alireza Yavari

About Me
Professional
Personal
My Resume
Ongoing Projects

Archive

Design Portfolio
Website Templates
Internet Graphics
Package design
Flash and Animations
E-Commerce Website
Print
Modern Calligraphy
Furniture & Interior design

News

Join the free
E-Commerce Newsletter

Learn E-Commerce
E-commrce Blog
Videos & Images
Useful Resources
Quastions & Answers
Experts

Leisure & Fun
My Reading
My Watching
Listening
Just4Fun
My Favoraite Websites
My Photos

Contact Me
me@alireza-yavari.com
ali@ecommerceartist.com

Be my friend
Facebook
Twitter

Websites
www.alireza-yavari
www.ecommerceartist.com
www.raika-design.com
www.persian-calligraphy.com
www.islamic-calligraphy.com

alireza yavari designer ecommerce specialist
Alireza-Yavari.com  Web Graphic Designer E-commerce Specialist Web Strategist DesignToDesign.com Today's Design in a Glance eCommerceArtist.com The Art of Running an Internet Business, Web Design and Development, Internet Marketing ExtremeMakeoverWebsiteEdition.com Win a Free Extreme Website Makeover aaaRcommerce.com, AAA E-Commerce Solutions LLC, Design and Developpment of Websites, Web Marketing Planning